søndag 23. oktober 2011

Grønnsakspai























Vi hadde litt grønnsaksrester og lagde en deilig pai. Lag butterdeig ved blande 100 g hvetmel og 100 g fin sammalt hvete med 100 g smør i terninger. Ha i kjøkkenmaskin med grind og bland sammen til det er en tørr og fluffy masse, ta så i 3 ss vann så fester det seg til en fin deig. Sett i kjøleskap mens du lager fyllet.























Til fyll så stekte vi purre,rødløk og persillerot. Brokkoli i biter kokte vi lett, ca 2 minutter.























Kjevle ut den kalde deigen ved å legge den mellom 2 plastfolie lag til den er bred nok til å dekke formen. Forstek i ovn på 200 grader i 10 minutter. Bland nå 4 egg med 1-2 ss fløte eller rømme. Rasp litt osterester (2 never) og ha i eggeblandingen. Fordel grønnsakene (vi hadde også noen svarte oliven) på den forstekte butterdeigen og hell over eggeblandingen. Fortsett stekingen i 20 minutter til, eller til paien har satt seg og har en gyllen overflate.




Ingen kommentarer: