lørdag 8. oktober 2011

Festaften – Krug Grand Cuvee

Vi hadde en flaske champagne Krug Grand Cuvee spart til en spesiell anledning og nå var tiden for å drikke den.

009 

For å matche vinen så lagde vi noen av våre kjente småretter som passer til champagne for å finne ut hva som ble best.

021

 

Østers naturell:

Åpne østersen med en egnet kniv ved å stikke inn helt bakerst på skjellet og “jekk” opp lokket. Pass på å fjerne rester av skallet og se til å løsne innmaten fra muskelen. Hold kaldt til de skal spises.

017

Toast:

Vi lagde 2 typer toast, en med foie gras og da valgte vi en mousse variant som ikke er like skarp som hermetisert foie gras. Den andre varianten er en klassiker med rogn, rømme og finhakket gressløk.

020

Parmesanchips:

Dette har vi blogget om før: http://ainaogthomas.blogspot.com/2011/03/parmesanchips-med-ostekrem.html og kommer opprinnelig fra Thomas Kellers’ French Laundry cookbook.

015

Champagnen viste forskjellige karakter med de forskjellige rettene. Vi kom fram til at vi synes det var best med litt kraftig mat som foie gras og parmesanchips som matchet bra syren i vinen og fikk fram undertonene av tørket frukt og eple. Forventingene til vinen var store og det er ikke ofte vi drikker en så elegant Champagne. Boblene var perlende, syren og fatet var perfekt integrert, men den manglet litt på smaksbombene som vi håpet på og tror kanskje den hadde vært enda bedre etter et par år i flasken.

Ingen kommentarer: