torsdag 6. oktober 2011

Pasta bolognese

Har lenge hatt en pasta bolognese som favoritt når det kommer til “komfort” mat men er jo ikke noe fan av kjøttdeig så da tenkte jeg å prøve å lage en saus med okse høyrygg i små terninger.

 

080

Ingredienser:

  • 800-900 gram Okse høyrygg
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter
  • 50 g tomatpuree
  • 0,5 l øl
  • 3 laubærblad

Skjær kjøttet i så små terninger som du klarer. Bruk en jerngryte og brun det først og ha i finhakket løk og hvitløk sammen med kjøttet. La det det steke videre på middels sterk varme til løken er blank. Ha i tomatpureen og raspet gulrøtter og bland godt. Slå over ølen og ha i laubær. La dette putre videre på lav varme til kjøttet er mørt og væsken kokt inn (ca 1 time).

Dette går fint å fryse ned også. Bildet er fra opptint mat.

Ingen kommentarer: