Har lenge hatt en pasta bolognese som favoritt når det kommer til “komfort” mat men er jo ikke noe fan av kjøttdeig så da tenkte jeg å prøve å lage en saus med okse høyrygg i små terninger.
Ingredienser:
- 800-900 gram Okse høyrygg
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 gulrøtter
- 50 g tomatpuree
- 0,5 l øl
- 3 laubærblad
Skjær kjøttet i så små terninger som du klarer. Bruk en jerngryte og brun det først og ha i finhakket løk og hvitløk sammen med kjøttet. La det det steke videre på middels sterk varme til løken er blank. Ha i tomatpureen og raspet gulrøtter og bland godt. Slå over ølen og ha i laubær. La dette putre videre på lav varme til kjøttet er mørt og væsken kokt inn (ca 1 time).
Dette går fint å fryse ned også. Bildet er fra opptint mat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar