Vi har startet en fire ukers ferie tur i Provence og Cote d’Azure og forventer at det skal bli mange gode matopplevelser og mye matlagning med flotte råvarer. Først ut er den klassiske provence grønnsaken artiskokker. De selges i bunter og er små og lilla.
I motsetning til store artiskokker så kan disse spises hele uten å rense ut av hjertet. Kutt av stilken sånn at det er 1 cm igjen, og knekk av det nederste laget av blader. Kok artiksokkene møre, ca 10 minutter.
Lag en vinagrette; bland sammen 1 ss dijon sennep, 1 ss god eddik, ca 1 dl extra virgin olivenolje. Pisk sammen sennep og eddik, hel olje i en tynn stråle mens man fortsetter å piske.
Spis bladene på artiskokkene først. Knekk av, dypp i vinagretten og spis den nederste delen av bladet. Når man kommer til de innerste lagene så er alt mykt og kan spises helt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar