tirsdag 17. mai 2011

Kylling med basmatiris og estragon

Nice 17.mai 030

Når man kjøper kylling så har man som regel ikke så mange valgmuligheter, mens i frankrike så er det mange alternativer. Jeg kjøpte en landkylling som var ganske lys i kjøttet.

Skjær av av lårene og del dem i 2 biter og skjær ut brystene fra brystbenet. Ta skroget og vingene og kok en kraft:

Kok opp sammen med 2 gulrøtter, 1 halv løk, 1 hvitløksfedd, 1 purre med grønne blader også, noen pepperkorn, litt timian og 2 laubærblad. Skum av og la det småputre 1 times tid.

Skjær noen hakk i kyllinglårbitene og stek dem i klaret smør i ca  10 minutter før har i brystene i panna. Stek til det kommer klar saft ut av dem når du stikker dem med en kniv. Ha i 2 dl av kyllingkraften og kok det godt inn. Ha i 2dl creme fraiche og 1 neve finhakket estragon.

Kok basmatiris og når den er ferdig ha i pinjekjerner og finhakket tørket fiken.

Nice 17.mai 035

Til vin så hadde jeg opprinnelig tenkt en rød Mercury, men det hadde de ikke i vinbutikken men jeg ble anbefalt en annen burgund som heter Clos Marion fra Fixin og den hadde en fantastisk fløyelsaktig smak på bær og moreller som smakte helt magisk. Anbefales!

Nice 17.mai 031

Ingen kommentarer: