lørdag 14. mai 2011

Entrecote

På mandager er fiskedisken tom i det det lokale supermarkedet så da er det bare strene videre til kjøttdisken. Der ligger det et enormt stykke med entrecote med ribbein. Slakteren skjærer av et 5-6 cm tykt stykke.

provence 13 mai 076

Kjøttet saltes,pepres og smøres inn med litt sitronzest og olje. Siden dette skal serveres i skiver så er det greit å få en skikkelig stekeskorpe så pass på at grillen er skikkelig varm. Det er mye fett på entrecote stykket så det brenner en del i grillen, men det gjør ikke så mye så lenge det bare er under der det er fett og bein.

provence 13 mai 079

Når kjøttet er ferdig;  Kjenn med fingeren at det ikke er for bløtt eller hardt. Skjær kjøttet i skiver og server med urtesmør og en potetsalat.

provence 13 mai 081

Urtesmør: bland 100 gram temperert smør med 1 neve finnhakket urter (i dette tilfellet rosmarin fra hagen)

Potetsalat. Kok brokkoli til det “al dente” og avkjøl med en gang. Bland sammen med kokte nypoteter, reddiker, finhakket sjalottløk og vårløk. ha over olivenolje og saft av en sitron

Ingen kommentarer: