søndag 22. november 2009

Høstkylling

Fikk lyst på helstekt kylling igår og har en haug med Jamie Oliver oppskrifter på denne varianten. Man tar hva man har men det er viktig at man bruker mye friske urter. Jeg brukte estragon,persille og gressløk.

Valget mellom Prior og Stange kylling var lett. Både smak og tekstur er mye bedre i Stangekyllingen og det forsvarer høyere pris.

Vask kyllingen i kaldt vann og tørk av. Finhakk urter og klem det inn under skinnet over brystet, ta gjerne med litt smør også der.

Fyll kyllingen med 1 sitron i båter og et par sjalottløk, 1 hel fersk hvitløk. SKjær dype hakk i lårene får at de skal bli ordentlige gjennomstekte. Knytt sammen lårene for å holde fyll og smak inne i kyllingen.

November2009 097

Stek kyllingen i panne med brystet ned 2-3 minutter på hver side og ha det så over i ildfast form med ryggen ned og stek i ovn på 200 grader i 1 time. Et tips er å legge aluminiumsfolie løst over sånn at det ikke spruter fett inne i ovnen.. Etter en halv time så kan man ha poteter i formen og la de ovnsbake seg i kyllingsmaken. La kyllingen hvile seg litt etter at den kommer ut av ovnen. Da blir det lettere å partere ut stykkene også. En god saus til er å koke ut kraften fra pannen/formen med sherryeddik og bland inn litt creme fraiche.

November2009 099

Ingen kommentarer: