søndag 1. november 2009

Gresskar og Kveite

Igår var det halloween og butikken var full av gresskar. Vi hadde lyst til å lage suppe og kjøpte et gresskar på 3 kg (som viste seg å være alt for mye).














Ingredienser:
1 kg gresskarkjøtt
5 dl kyllingkraft
3 dl melk
2 purre
olivenolje
salt
pepper
fennikelfrø
revet muskatnøtt
10 blader basilikum














Til suppen så delte vi gresskaret i båter og ovnsbakte det med salt,pepper og knust fennikelfrø i ovn på 150 grader til de er møre (ca 45 minutter). Etter det så tok vi av skallet og hadde det i en gryte sammen med purre som hadde surret litt i olivenolje og vann, og lot det stå å småkoke litt i 5 minutter. Bruk stavmikser og kjør grønnsakene til puré, ha i kyllingbuljong, melk, litt revet muskat og basilikum.

I tillegg så brukte jeg litt rester av fruktkjøttet til å lage 4 store ravioli som jeg la i bunnen suppeskålene og øste varm suppe over.















Kveita saltet vi i 10 minutter,skylte av saltet og tørket av fisken og hadde i ovn på 150 grader med steketermometer i. På 54 grader er den ferdig. Sammen med kveita så hadde vi sellerimousse og nøttesmør med soyasaus, lime og en mirepoix med gulrot,ingefær, sjalottløk og hvitløk.

Ingen kommentarer: