Gulrotsuppe med appelsin:
500 gram gulrøtter
30 gram smør
1 1/2 dl appelsinjuice
1 liter grønnsaksbuljong
1 liten løk
3-4 ts hakket frisk timian
salt og pepper
Gulrøttene skrelles og skjæres i skiver. Ha smør i kjelen og la det småkoke i 10 minutter.
Deretter tilsettes appelsinjuice, buljong og løk. Kok opp og tilsett timian, salt og pepper. Skru ned varmen og la suppen koke i 20 minutter eller til gulrøttene har blitt møre.
Bruk tilslutt stavmikser for å få suppen jevn og fin.
Ha i en klatt med rømme og litt revet muskatnøtt før servering.
Oste- og gressløkscones:
Til gulrotsuppen smakte det veldig godt med nybakte scones...
250 gram hvetemel
2 ts bakepulver
ca 1 ts salt
30 gram kaldt smør, hakket
60 gram revet oss, gjerne cheddar
3 ss parmesan
2 ss frisk gressløk, finklippet
1 1/4 dl melk
1 1/4 dl vann
Sikt mel, bakepulver og salt. Bland smøret inn i melblandingen med fingrene.
Rør inn ost og gressløk. Ha i melken og det meste av vannet. Bland sammen og tilpass med mer vann eller mel. Elt deigen raskt sammen og kjevle ut til en 2 cm tykk plate. Stikk ut sconesene med et glass eller liknende (ca 5 cm). Dryss gjerne litt ekstra ost på toppen.
Stekes på 210 grader i 12 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar