En bursdagsmiddag skal være proppfull av gode råvarer. Og vi hadde lyst på god sjømat.
Menyen var Østers, Kongekrabbe, Foie Gras, Piggvar, Ost og Sjokolademousse.
Østersen hadde vi med en litt kraftig varm saus av nøttesmør, urter,sjalottløk og ingefær:
Kongekrabben ble trukket i en aromatisk buljong i 30 minutter, blandet med hjemmelaget majones og servert på toast. Dagens store slager!
Foie Gras ble skjært i 1,5 cm tykk skive, rutet med en skarp varm kniv, stekt i varm, tørr panne til skorpen var sprø på begge sider. Servert med en sherryeddikk vinagrette.
Piggvaren ble delt i koteletter. Hode, finner og hale til kraft sammen med purre, gulrot, hvitløk,selleri, estragon og timian + 1 flaske lett burgund rødvin og 1 dl portvin. Kokte kraft i ca 1 time så ned til 2 dl. Servert med artiskokkpuré
Resten av middagen er det dessverre ingen bilder av..
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar