søndag 22. november 2009

Aina’s bursdagsmiddag

En bursdagsmiddag skal være proppfull av gode råvarer. Og vi hadde lyst på god sjømat.

November2009 055

November2009 057

Menyen var Østers, Kongekrabbe, Foie Gras, Piggvar, Ost og Sjokolademousse.

Østersen hadde vi med en litt kraftig varm saus av nøttesmør, urter,sjalottløk og ingefær:

November2009 064

Kongekrabben ble trukket i en aromatisk buljong i 30 minutter, blandet med hjemmelaget majones og servert på toast. Dagens store slager!

November2009 065

Foie Gras ble skjært i 1,5 cm tykk skive, rutet med en skarp varm kniv, stekt i varm, tørr panne til skorpen var sprø på begge sider. Servert med en sherryeddikk vinagrette.

November2009 068

Piggvaren ble delt i koteletter. Hode, finner og hale til kraft sammen med purre, gulrot, hvitløk,selleri, estragon og timian + 1 flaske lett burgund rødvin og 1 dl portvin. Kokte kraft i ca 1 time så ned til 2 dl. Servert med artiskokkpuré

November2009 069

Resten av middagen er det dessverre ingen bilder av..

Ingen kommentarer: