Kantarellen har kommet i butikken (og skogen) og det passer perfekt til en sopp risotto.
Sopp risotto:
- 200 gram kantareller
- 4-5 sjalottløk finhakket
- Olvenolje
- 2 dl tørr hvitvin
- 2 dl risotto ris (arborio)
- 6 dl kyllingkraft
- 1 dl revet parmesan
- smør
Stek sopp på middels høy varme i litt brunet smør. Start å lage risottoen ved å steke løken i olivenolje og ha i risottorisen etter et par minutter. Rør rundt til risen har blitt litt blank (ca 2 minutter). Ha i 2 dl hvitvin og la det koke nesten inn. Spe i kyllingkraft til risen er gjennomkokt ca 16 minutter. Litt før risen er ferdig kan man ha i halvparten av soppen. Vi hadde også sprøstekt litt Belotta skinke som vi hadde sammen med soppen.
Ha i revet parmesan og en klatt smør på slutten sånn at risottoen setter seg. Server med resten av soppen på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar