lørdag 29. august 2009

Sopp risotto

Kantarellen har kommet i butikken (og skogen) og det passer perfekt til en sopp risotto.

Sopp risotto:

  • 200 gram kantareller
  • 4-5 sjalottløk finhakket
  • Olvenolje
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 dl risotto ris (arborio)
  • 6 dl kyllingkraft
  • 1 dl revet parmesan
  • smør

August 2009 001

Stek sopp på middels høy varme i litt brunet smør. Start å lage risottoen ved å steke løken i olivenolje og ha i risottorisen etter et par minutter. Rør rundt til risen har blitt litt blank (ca 2 minutter). Ha i 2 dl hvitvin og la det koke nesten inn. Spe i kyllingkraft til risen er gjennomkokt ca 16 minutter. Litt før risen er ferdig kan man ha i halvparten av soppen. Vi hadde også sprøstekt litt Belotta skinke som vi hadde sammen med soppen.

Ha i revet parmesan og en klatt smør på slutten sånn at risottoen setter seg. Server med resten av soppen på toppen.

August 2009 047

Ingen kommentarer: