Med mye flotte rotgrønnsaker i butikken så fristet det å lage en kyllingkraft. Til dette så hadde jeg 2 gulrøtter,1 sellerirot, persillestilker, 1 løk, 1 hvitløk delt på tvers, 1 liten ingefær delt i 2, 1 sitrongress snittet, 4-5 pepperkorn, 2 laubær. Og 1 hel kylling.
La det koke til kyllingen er gjennom kokt. Dette tar ca 1,2 timer(snitt i lårene for de tar litt lengre tid enn resten). Skum av underveis for å holde kraften lys og fin.
Sil av kraften, pill av kyllingkjøttet og kast grønnsakene.
Jeg lagde en asiatisk vri med halvparten av kyllingen og 3-4 dl av kraften (resten sparte jeg). Brun litt grønnsaker som gulrot og løk, ha i finhakket hvitløk,chilli og ingefær. Ha i kraften og litt nudler eller rispasta og kok nudlene og grønnsakene møre. Ha i kyllingen og finhakket koriander til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar