På fredag så var det uvær og ikke noe mulighet for å dra ut å fiske. Vi laget fiskegrateng med seifilet fra igår.
Fiskegrateng:
Hvit saus – Smelt 1 ss smør, bland inn 2 ss mel, visp inn 4dl melk og småkok til det tykener og ha i muskat og salt.
Kok 2 dl makaroni og bland inn i den hvite sausen. Legg fiskestykker i sausen til de er gjennomkokte.
Strø over med brødrasp som er stekt 5 minutter i et par ss nøttesmør.
Idag så ble deg god vær og vi fant torskehølet til Erik og dro 2 fine torsk. Av det så lagde vi bolinhos som egentlig lages av klippfisk, men vi brukte den nyfiska torsken og la filetene i salt et par timer.
Deretter trakk vi 1kg av fiskestykkene i melk og hvitløk. Og kjørte inn 1 dl olivenolje i den kokte fisken i en kjøkkenmaskin og krydret med hvit pepper, salt og finhakket purre.
Den kremaktige fiskemassen ble til 20 små boller.
Så dyppet vi bollene i maisenna og så tempura deig. og friterte til de ble gyllene.
Strø på litt salt og spis med en gang.
Gjerne med litt kald hvitvin utendørs:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar