Idag var vi ute i båt og fisket. Etterhvert så bet det på 2 flotte sei på rundt 4-5 kg.
Vi fileterte dem og sparte beina til en fiskekraft. Et tips til fileteringen er å legge filetene med litt grovt salt en times tid sånn at de blir fastere.
En god og enkel fiskesuppe:
Fiskekraft:
- 2 gulrøtter i skiver
- 1/2 løk i båter
- 2 laubærblad
- 4-5 pepperkorn
- 1 Purre (den grønne delen) i strimler
- en klatt med smør
- Fiskebein (hakket opp i små stykker)
- 1 glass med vin
Brun grønnsakene i smøret og tilsett vinen og dekk til med vann. La det småkoke i ca en halv time, mens du skummer av underveis.
Til fiskesuppen så bruner man litt grønnsaker som gulrøtter,poteter,purre i smør. Tilsetter noen spiseskjeer mel som jevning og heller over fiske kraften. Når grønnsakene er møre så har man i fileterte fiskestykker og lar det trekke noen minutter. Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar