torsdag 13. august 2009

Mykentur del II - Fiskesuppe

Idag var vi ute i båt og fisket. Etterhvert så bet det på 2 flotte sei på rundt 4-5 kg.

Myken 2009 010

Vi fileterte dem og sparte beina til en fiskekraft. Et tips til fileteringen er å legge filetene med litt grovt salt en times tid sånn at de blir fastere.

En god og enkel fiskesuppe:

Fiskekraft:

  • 2 gulrøtter i skiver
  • 1/2 løk i båter
  • 2 laubærblad
  • 4-5 pepperkorn
  • 1 Purre (den grønne delen) i strimler
  • en klatt med smør
  • Fiskebein (hakket opp i små stykker)
  • 1 glass med vin

Brun grønnsakene i smøret og tilsett vinen og dekk til med vann. La det småkoke i ca en halv time, mens du skummer av underveis.

Til fiskesuppen så bruner man litt grønnsaker som gulrøtter,poteter,purre i smør. Tilsetter noen spiseskjeer mel som jevning og heller over fiske kraften. Når grønnsakene er møre så har man i fileterte fiskestykker og lar det trekke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Myken 2009 031

Ingen kommentarer: