søndag 14. august 2011

Risotto X2

Det har blitt plass til 2 risottomåltider den siste uka. En basis risotto lages ved å frese sjalottløk og hvitløk 1 minutt så ha i risottoris og rør rundt på middelshøyvarme til risen blir blank og litt seig i kjelen. Hell over hvitvin og kok den inn. Spe på kyllingkraft litt og litt til risen er gjennomkokt (16 minutter). Avslutt med å rør inn smør og revet parmesan

  • 2 finhakket sjalottløk
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • 2 dl risottoris
  • 2 dl hvitvin
  • 7-8 dl kyllingkraft
  • 2 ss smør
  • 1 neve revet parmesan

Risotto # 1 var med Salmalaks og grønnsaker.

Til denne brukte jeg fiskekraft istedet for kyllingkraft, helt til slutt så rørte jeg forsiktig inn 300 gram laks fra Salma som var skivet i 1cm tykke skiver og fennikel , squash og gulrot i små terninger.

180

Risotto # 2 med kantareller

Stek 400 gram kantareller i en smør/olje blanding på middels sterk varme til de er brunet. Legg mesteparten sammen med den ferdige risottoen og bruk resten til å pynte med. Jeg hadde også noen hakkete salvie blader i på slutten.

211

Breiflabb med rå grønnsaker

Vi kjøpte 500g av nakkedelen på en stor breiflabb.

IMG_8356

Den tilberedes ved å brune stykket i en stekepanne. Bruk en blanding av smør og olje. Ha i 7-8 hvitløksfedd (m/skall), Sett den deretter i ovn på 200 grader til den får en kjernetempratur på rundt 52-54 (den stiger 4-5 grader etter at den er tatt ut). Når du setter den inn i ovnen kan du også legge på litt fennikel delt i 2. Den blir perfekt mør med fin stekeskorpe på tiden det tar for fisken å bli ferdig.

IMG_8345

Rå grønnsaker tilberedes på mandolin. Kutt fennikel, blomkålroten og en gulrot på langs til papirtynne skiver. Ha i en bolle og klem en halv sitron over og god olivenolje. Sett kaldt til resten av maten er ferdig.

Hvis man vil ha saus til så kan man raskt lage en smør saus ved å koke opp 1/2  dl vann med 1 ts eddik i, rør inn 100g smør i terninger, eller til sausen er passe tykk.

Server breiflabben i skiver med rå grønnsaker, stekt fenikkel og de bakte hvitløksfeddene fra pannen. Øs litt saus over fisken.

IMG_8347

søndag 31. juli 2011

Veien videre

Det har blitt veldig lite matblogging og selv om det er noe vi liker å gjøre så har det av en eller annen grunn ikke blitt prioritert i det siste. Så får å komme igang igjen så er det verdt å mimre litt over mat som har inspirert oss mest i bloggen og tenke litt framover på hva vi har lyst til å få til.

Hellstrøm’s familiebok Iskremfabrikken har mange suverene dessert oppskrifter og vi skal teste ut de aller fleste!

Matklubben som vi blant annet deler med altsomergodt.blogspot.com inspirerer oss til å teste ut nye ting og finne det beste i forskjellige lands kjøkken.

Baking har gitt oss mange gleder og vi må finne veien tilbake til mer bakst i hjemmet.

Sesongmat har alltid vært bloggens hovedoppgave å formidle og det finnes vel ikke noe bedre tidspunkt en norsk sensommer å ta opp denne tråden.

Våre beste minner fra bloggen:

Bolinhos fra mat og fiskeparadiset myken:

http://ainaogthomas.blogspot.com/2009/08/myken-del-iii-fiskegrateng-og-bolinhos.html

Myken 2009 077[2]

 

Noen fantastiske kongekrabbe oppskrifter

http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/08/kongekrabbe-i-3-varianter.html

http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/02/kongekrabbe-med-ravioli-og-mirepoix.html

August 2010 002

 

Risottoer

http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/08/sopprisotto-og-gresskar.html

august 2010 001

 

Kjøtt på bein fra slaktern

http://ainaogthomas.blogspot.com/2011/05/entrecote.html

provence 13 mai 076

 

Helbakt fisk

http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/11/fiskeriet.html

IMG_6462