fredag 20. august 2010

Sopprisotto og gresskar

Kantarellene har kommet for fullt og vi har laget en sopprisotto. Gresskar har en en fin fylde og sødme som passer godt med soppen.

Lag først gresskaret (jeg brukte flaskegresskar) ved å skjæret av skallet og lag terninger. Stek i kjele med lokk sammen med olje, knust hvitløk, salt pepper og litt sitron til de er møre.

Rens og stek soppen i smør.

Lag risotto ved å steke først løk og hvitløk i en stor kjele, ha i risottorisen til den blir blank og tilsett hvitvin (eller vann og litt eddik). Kok det inn og begynn så å spe på med kyllingkraft. Risen er ferdig etter ca 16 minutter. Mot slutten så tilsettes soppen og gresskar (spar litt til pynt). Helt til slutt så røres inn litt smør og parmesan ost.

Ca mål til 2 personer er:

0,5 løk,2 dl ris, 2 dl hvitvin, 7 dl kraft. + 1 lite flaskegresskar og 300 gram kantareller.

august 2010 001

Ingen kommentarer: