Det har blitt plass til 2 risottomåltider den siste uka. En basis risotto lages ved å frese sjalottløk og hvitløk 1 minutt så ha i risottoris og rør rundt på middelshøyvarme til risen blir blank og litt seig i kjelen. Hell over hvitvin og kok den inn. Spe på kyllingkraft litt og litt til risen er gjennomkokt (16 minutter). Avslutt med å rør inn smør og revet parmesan
- 2 finhakket sjalottløk
- 1 finhakket hvitløksfedd
- 2 dl risottoris
- 2 dl hvitvin
- 7-8 dl kyllingkraft
- 2 ss smør
- 1 neve revet parmesan
Risotto # 1 var med Salmalaks og grønnsaker.
Til denne brukte jeg fiskekraft istedet for kyllingkraft, helt til slutt så rørte jeg forsiktig inn 300 gram laks fra Salma som var skivet i 1cm tykke skiver og fennikel , squash og gulrot i små terninger.
Risotto # 2 med kantareller
Stek 400 gram kantareller i en smør/olje blanding på middels sterk varme til de er brunet. Legg mesteparten sammen med den ferdige risottoen og bruk resten til å pynte med. Jeg hadde også noen hakkete salvie blader i på slutten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar