søndag 7. november 2010

Fiskeriet

Forrige helg hadde vi besøk av noen av bloggens få lesere, Marianne og Jarle fra Haugesund:-) Vi møttes på Fiskeriet på Youngstorget så alt lå til rette for et deilig fiskemåltid. Vi kjøpte 4 havabbor som vi fylte med urter og sitron og grovsaltet. Etter ca 20 minutter i ovn på 180 grader så løsnet kjøttet fra beinet.

IMG_6462

Til fisken så lagde vi en beurre blanc med hakket vårløk, Stekt fennikel og grønne bønner.

Beurre blanc: finhakk sjalott løk og kok inn en god klonk med hvitvin sammen med løken til det er igjen noen spiseskjeer med væske. Pisk inn en pakke kaldt smør i terninger og tilsett litt hakke vårløk til slutt.

Stekt fennikel: Skjær fennikel på langs i 1/2 cm skiver sånn at den henger sammen. Kok fennikelskivene møre og stek i smør i panne.

Grønne bønner: Kok bønnene lett (2-3 minutter) og skyll dem i kaldt vann. Varm dem opp før servering i en kjele med noen knuste hvitløksfedd og olivenolje.

IMG_6469

Ingen kommentarer: