Vi liker å bruke tid på å tenke og snakke om mat. Handle inn gode råvarer og lese bøker for å finne inspirasjon til ting vi kan lage. Maten er like viktig i hverdagen som i helgene. Det essensielle er å spise sunt og lage mat fra bunnen av- ikke ferdig/frossen middager. Vi ser verdien i å vite hva vi spiser og hva maten inneholder.
tirsdag 6. desember 2011
Waygu "Kobe" biff
Det er med en viss ærefrykt man går i butikken (Fromageriet, Bogstadveien) og bestiller et stykke kobe kjøtt. Formålet var en middag med en kompis og vi var ute etter det perfekte følge til vår hjemmelagde bernaisesaus. Jeg fikk et pent stykke men 200 gram mer enn jeg ba om og til 1600 kroner kiloen var ikke det helt greit. Forsøk nummer 2 var spot on og jeg gikk fornøyd videre. Biffen var tommelfinger tykk stekes i grill panne til den har en fin stekeskorpe på hver side (ca 1-2 min per side).
Bernaisesausen er fra Michel Roux sin fine sausebok, og blogget om før: http://ainaogthomas.blogspot.com/2009/12/bernaise.html
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar