søndag 20. desember 2009

Bernaise

Emulsjonssauser krever litt trening, og i den anledning så kjøpte vi en entrecote for å lage Bernaisesaus til.

Bernaise lages ved å lage en kraft på estragon og vispe inn klaret smør.

Kraft:

  • 3 finhakket sjalottløk
  • 2 ss finhakket estragon
  • 2 ss vineddikk
  • 2 ss vann

Kok inn til 1 ss, avkjøl kraften. Smelt 150 gram smør og hell av sånn at melkefettet ligger igjen, la det kjøle seg ned til romtempratur.

Visp 1 eggeplomme + 1ss vann inn i kraften til den blir blank over lav varme eller i vannbad. Fortsett med å vispe inn smøret i en tynn stråle. Pass på at sausen ikke blir for varm for da skiller den seg. Når sausen har tyknet og smøret er vispet inn så siler man sausen og tilsetter litt sitronsaft.

 

Desember 2009 002

Ingen kommentarer: