søndag 5. desember 2010

Andelår og stekt polenta

Etter at jeg har hatt en pose polenta mel stående i skapet lenge så bestemte jeg meg for å teste det ut i en skikkelig vinterrett.

  • 150 g polenta mel
  • 1 ts salt
  • 6 dl kyllingkraft.

Visp polenta melet inn i lunken kraft, med platen på medium varme. Fortsett med vispen til det tykner, sett så ned varmen og fortsett med en tresleiv og la det stå i 20 minutter til. Legg den tykke massen i ca 1 cm tykt lag på ett bakepapir.

Lag andelårene ved å rense av den ytterste delen for kjøtt. Salt og pepper på skinnet og stek det på middelsvarme til skinnet er sprøtt. Legg det i en form med rotgrønnsaker (selleri,gulrot), litt sjalottløk, 1 fedd hvitløk og en bouqet garni. Hell over en halv boks med øl og dekk til med aluminiums folie. La det stå i ovn på 150 grader i 1,5 time.

Desember 2010 012

Stek polentaen i porsjonsstykker i rikelig med smør til de er gyldne på begge sider. Hell av væsken og mos rotgrønnsakene med en stavmikser og server sammen med andelår og stekt polenta.

Desember 2010 002

Ingen kommentarer: