søndag 19. desember 2010

Bacalao

Bacalao kommer i mange varianter, alt fra tomatsaus til hvit saus og parmesan for eksempel. Etter et søk på google dukket Hellstrøms Bacalao opp og den er basert på paprika, potet og fennikel og er den beste varianten jeg har smakt!
  • 500g utvannet klippfisk
  • 1 boks med grillet paprika
  • 2 fenikkel
  • 2 løk
  • fedd fra 1 hel hvitløk
  • 12 små amadine poteter
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 potte basilikum
Jeg synes det er litt knotete å grille og ta av skinnet på paprikaen, så jeg fant et bra alternativ i ferdig grillet paprika på boks.
desember II 2010 006
Skjær alle grønnsakene i skiver. Gi både fennikelen og potetene et raskt oppkok. Hell i olivenolje sammen med hvitløk i en jerngryte på medium-lav varme (nok til at det skal putre), ha i lag med løk, fenikkel og poteter. og la det stå under lokk i 20 minutter. Ha så i paprika på toppen og la det stå under lokk i nye 20 minutter. Til slutt så legges fisken i passe biter på toppen og avslutt med 20 minutter til under lokk.
Til slutt så kan man ha i grovhakket basilikum, og bland alt forsiktig sammen.
desember II 2010 012

Ingen kommentarer: