Så lagde jeg en lake ved å blande 5 dl vann, 1dl eplesidereddikk, 1 dl sukker og litt krydder (hel kanel, laubær, nellik, tørket chili) og lot det koke opp og hadde i rødbetene som trakk i laken i 10 minutter og så lå til de var avkjølte. Oppbevarer dem i glass toppet opp med lake.
Vi liker å bruke tid på å tenke og snakke om mat. Handle inn gode råvarer og lese bøker for å finne inspirasjon til ting vi kan lage. Maten er like viktig i hverdagen som i helgene. Det essensielle er å spise sunt og lage mat fra bunnen av- ikke ferdig/frossen middager. Vi ser verdien i å vite hva vi spiser og hva maten inneholder.
tirsdag 7. desember 2010
Syltet rødbeter
Rødbeter passer godt inn i desember maten med mye lefse og kjøttpålegg. Tenkte jeg skulle prøve å sylte selv og kjøpte en pose rødbeter som jeg først bakte i ovn på 180 grader i en drøy time. Etter at de hadde avkjølt seg litt så skrellet jeg dem og delte dem i skiver.
Så lagde jeg en lake ved å blande 5 dl vann, 1dl eplesidereddikk, 1 dl sukker og litt krydder (hel kanel, laubær, nellik, tørket chili) og lot det koke opp og hadde i rødbetene som trakk i laken i 10 minutter og så lå til de var avkjølte. Oppbevarer dem i glass toppet opp med lake.
Så lagde jeg en lake ved å blande 5 dl vann, 1dl eplesidereddikk, 1 dl sukker og litt krydder (hel kanel, laubær, nellik, tørket chili) og lot det koke opp og hadde i rødbetene som trakk i laken i 10 minutter og så lå til de var avkjølte. Oppbevarer dem i glass toppet opp med lake.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar