torsdag 15. juli 2010

Breiflabbkjaker

Siste dagen på Myken for oss denne sommeren og vi fikk besøk av Ola som hadde fisket breiflabb, og han hadde skjært ut fiskekjøttet som ligger i kjakene og som vanligvis ikke er å få ta i. Kjakekjøttet har mye muskeler og kan nesten minne litt om kamskjellmuskelen. Jeg fikk etterhvert dreisen på å rense av skinnet på de 40 kjakene vi hadde fått.

Vi lagde 2 asiatiske retter. En sashimi med soyaolje og avokado.

Myken dag 5 027

Og en indisk rett hvor jeg kokte fisken i sausen som i denne oppskriften med breiflabbkjaker istedet for kylling (og litt tilpasset øyas forråd av urter o.l.): http://ainaogthomas.blogspot.com/2008/10/lage-indisk-mat-krever-et-rikt-utvalg.html.

Konsistensen og smaken på breiflabbkjakene er helt særegen og nå har vi iløpet av denne uka både grillet,stekt,kokt og hatt den rå. Alle tilberedningene har fått fram gode egenskaper i fisken så dette er en super råvare som man også burde få tak i butikken!

Ingen kommentarer: