onsdag 14. juli 2010

Kamskjell og Torsk

Idag fikk vi litt krabber og torsk som vi spiste til lunsj. Til middag så ble vi 9 personer og Helge fra Myken hadde med 20 kamskjell han hadde dykket etter på Træna. Kamskjellene renset vi og tok vare på rogn posen til neste rett. Kamskjellmuskelene pulserte da vi skar dem i tykke skiver og la på flatsiden av skjellet og grillet i ovnen med salt, pepper og god olivenolje.

Myken dag 4 014

Myken dag 4 012

 

Så danderte vi med avokado i terninger små krutonger og finhakket gressløk sammen med lime båter. Fantastisk sjømat!

Myken dag 4 017

Etter skjellene så ovnsbakte vi lettsaltet torsk på 200 grader, 10 minutter og lagde en mousselinesaus med finhakket trøffel.

Mousselinessaus til 10:

  • 4 ss finhakket sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 8 eggeplommer
  • 4 dl fløte
  • kayennepepper

Kok sjalottløk og hvitvin helt inn til det såvidt er væske igjen. Bland eggeplommer og fløte sammen og ha det over løken. Visp godt over medium-svak varme sånn at sausen tykener og blir luftig mens den blir varm. Smak til med salt til slutt. Smaksett gjerne sausen men samtidig som man har over fløten med urter, eller i trøffelrester som vi hadde:-) Sausen kan siles for å bli helt glatt og elegant, men synes det er god smak i løken så lenge den ikke har blitt kokt inn på eddik.

Myken dag 4 018  Sammen med fisken og sausen så hadde vi nypoteter, smørdampet gulrøtter og kamskjell leveren som ble stekt i smør og soyasaus og hakket.

Ingen kommentarer: