søndag 4. juli 2010

Sjøkreps med grønnsakmirepoix

Denne forretten smaker av den kraftige skalldyrssausen og smørdampet grønnsaker som passer godt sammen det delikate krepsehalekjøttet.

juli 2010 040

Egentlig så hadde jeg tenkt å bruke rå sjøkreps og steke halene i skallet i panne, men vi fikk bare tak i kokte. Så jeg tok ut halekjøttet, fjernet innmaten og hakket opp resten av skallet som jeg stekte på sterk varme i litt olje. Når det begynner å lukte kraftigere så har man i 1 ss tomatpuree steker litt videre og tar i et glass med vann. Når det har kokt nesten inn så tar man i 1 dl fløte. Kok videre inn og hell av kraften og hold varm.

Lag mirepoix ved å kutte gulrot,stangselleri og fennikkel i 2mm store terninger, smelt 1ss smør i en liten kjele og stek grønnsakene på svak varme med lokk på i 15 minutter.

Varm krepsehalene litt på grønnsakene og legg på varme tallerkener.

juli 2010 048

Ingen kommentarer: