Første februaroppskrift ut ble tomatsuppe med krydder og erter. Synes kanskje smaken ble litt tam og kunne godt hatt mer chilli i (eller en sterkere en) men godt med erter i.
- 5 skållede og hakket tomater (eller boksetomater)
- 5 dl vann
- 2 ss smør
- 1 løk i tynne skiver
- 1 finhakket hvitløksfedd
- 2 ts malt kumin
- 2 ts malt korianderfrø
- 1 ts malt fennikelfrø
- 2 laubærblad
- 1 finhakket grønn chilli uten frø
- 4 dl kokosmelk
- 250 gram frosne erter
- 1 ss palmesukker
Kok tomatene i vannet i ca 5 minutter og kjør det sammen med en stavmikser. Stek løk og hvitløk møre i smør, og tilsett alle krydrene og chillien og stek videre i 1 minutt. Ha i kokosmelk og de moste tomatene og la det putre i 5 minutter, ha i ertene og sukkeret til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar