Lage kyllingkraft på kylling og grønnsaker er veldig enkelt og en bra start på mange gode retter.
Kylllingkraft:
- 1 kylling, ca 1,5 kg
- 1 gulrot
- 1 løk
- 1 purre, grønne delen
- 1 hel hvitløk delt i 2
- 2-3 laubærblad
- 4-5 pepperkorn
- 1 ts korianderfrø
- 1/2 stjerneanis
Legg alt i en stor gryte fyll opp med vann sånn at det dekker, kok opp, skum av og la det småputre i 2 timer. Ta ut kyllingen, og sil av kraften. Plukk av kjøttet på kyllingen.
Jeg pleier å helle 7-8 dl kylling kraft i ziplock poser og fryse ned etter at det har stått i kjøleskapet over natten sånn at jeg kan ta av fettet som samler seg på toppen.
Da kan man lage gode risottoer på kyllingkraften:
http://ainaogthomas.blogspot.com/search/label/risotto
Eller en sunn linsesuppe:
http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/09/linsesuppe-med-kantareller-og-parmesan.html
Kyllingkjøttet fra kraftkokingen synes jeg blir litt tørt, men passer fint til barnematen, f.eks i en grønnsaksmos:
Og så kan man lage en karrimajones med kylling,eple og stangselleri. Dette er kjempegodt på brødskiva.
Bland en karrimiks med majonesen. Jeg brukte 1/2 ts gurkemeie, 1/4 ts chillipulver, 1/2 knust kummin og 1 ts garam masala. Riv et halvt eple og kutt en stangselleristilk i tynne biter. Kutt et av de kokte kyllingbrystene på tvers i tynne skiver og bland alt sammen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar