onsdag 11. januar 2012

Kyllingkraft - en bra start

Lage kyllingkraft på kylling og grønnsaker er veldig enkelt og en bra start på mange gode retter.

020

Kylllingkraft:

  • 1 kylling, ca 1,5 kg
  • 1 gulrot
  • 1 løk
  • 1 purre, grønne delen
  • 1 hel hvitløk delt i 2
  • 2-3 laubærblad
  • 4-5 pepperkorn
  • 1 ts korianderfrø
  • 1/2 stjerneanis

Legg alt i en stor gryte fyll opp med vann sånn at det dekker, kok opp, skum av og la det småputre i 2 timer. Ta ut kyllingen, og sil av kraften. Plukk av kjøttet på kyllingen.

Jeg pleier å helle 7-8 dl kylling kraft i ziplock poser og fryse ned etter at det har stått i kjøleskapet over natten sånn at jeg kan ta av fettet som samler seg på toppen.

Da kan man lage gode risottoer på kyllingkraften:

211[3]

http://ainaogthomas.blogspot.com/search/label/risotto

Eller en sunn linsesuppe:

Suppe 002[3]

http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/09/linsesuppe-med-kantareller-og-parmesan.html

Kyllingkjøttet fra kraftkokingen synes jeg blir litt tørt, men passer fint til barnematen, f.eks i en grønnsaksmos:

030

Og så kan man lage en karrimajones med kylling,eple og stangselleri. Dette er kjempegodt på brødskiva.

035

Bland en karrimiks med majonesen. Jeg brukte 1/2 ts gurkemeie, 1/4 ts chillipulver, 1/2 knust kummin og 1 ts garam masala. Riv et halvt eple og kutt en stangselleristilk i tynne biter. Kutt et av de kokte kyllingbrystene på tvers i tynne skiver og bland alt sammen.

Ingen kommentarer: