torsdag 12. januar 2012

Fish & chips

..ok, vi droppet chipsen og byttet den ut med en potetsalat. Men inspirasjonen var den klassisk engelske retten, som nytes glovarm rett fra frityren. Crispy og hvit i kjøttet. Til dette kjøpte jeg 2 hysefileter.

001

Lag en tempura ved å blande sammen disse ingrediensene:

  • 100 g mel
  • 50 g maizena
  • 1 ts bakepulver
  • litt salt
  • 1 egg
  • 2 dl øl (jeg gikk for en IPA fra håndbryggeriet)

Varm opp olje (peanutolje for eksempel) til 180 grader, eller til det bobler friskt rundt en tresleiv.

Jeg vendte fiskefileter først i mel, deretter i tempuraen og til slutt i panko (japansk tørket brødsmuler). Ha fisken i oljen til den er gylden. En om gangen. Serveres med tradisjonelle chips eller en potetsalat som jeg gjorde.

Ingen kommentarer: