Da jeg så i kjøttdisken på Rema så jeg denne ribbebiten ferdig pepret og vakumert og da slo det meg at hva om man bare slenger den rett i sous vide gryta?
Varm vann til 65 grader og legg ribba i plasten rett i gryta. Hold temperaturen på 65 grader i ca 4 timer.
Må komme med en liten skuffelse her og det var at det oppstod en god del luft inne i posen etterhvert. Vet ikke helt hva som skjedde men ikke helt optimalt for prosessen. Etter 4 timer så tas ribba ut, skylles under kaldt vann til den har mistet litt av temperaturen og la saftene renne ut fra kjøttet. Legg ribbebiten i press med noen kokebøker eller melkekartonger over.
Ribben ha nå fått en veldig fast konsistens. Saftene fra kjøttet har lagt seg som en gele rundt og kan smeltes og brukes i en saus. Jeg valgte trimme av bena nederst og hele fettlaget øverst og spiste ribba kald i tynne skiver sammen med kålrabistappe, grov sennep og syltet rødbeter (http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/12/syltet-rdbeter.html)
Ribba fikk den fine konsistensen jeg var ute etter, men manglet litt av den gode smaken som man får ved å bruke hvitløk og urter i kokeposen. Men alt i alt fornøyd med resultatet når man ser på hvor lite prepping som skulle til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar