tirsdag 29. november 2011

Ribbe sous vide a la Rema

Da jeg så i kjøttdisken på Rema så jeg denne ribbebiten ferdig pepret og vakumert og da slo det meg at hva om man bare slenger den rett i sous vide gryta?

080

Varm vann til 65 grader og legg ribba i plasten rett i gryta. Hold temperaturen på 65 grader i ca 4 timer.

081 Må komme med en liten skuffelse her og det var at det oppstod en god del luft inne i posen etterhvert. Vet ikke helt hva som skjedde men ikke helt optimalt for prosessen. Etter 4 timer så tas ribba ut, skylles under kaldt vann til den har mistet litt av temperaturen og la saftene renne ut fra kjøttet. Legg ribbebiten i press med noen kokebøker eller melkekartonger over.

082

Ribben ha nå fått en veldig fast konsistens. Saftene fra kjøttet har lagt seg som en gele rundt og kan smeltes og brukes i en saus. Jeg valgte trimme av bena nederst og hele fettlaget øverst og spiste ribba kald i tynne skiver sammen med kålrabistappe, grov sennep og syltet rødbeter (http://ainaogthomas.blogspot.com/2010/12/syltet-rdbeter.html)

084

Ribba fikk den fine konsistensen jeg var ute etter, men manglet litt av den gode smaken som man får ved å bruke hvitløk og urter i kokeposen. Men alt i alt fornøyd med resultatet når man ser på hvor lite prepping som skulle til. 

Ingen kommentarer: