tirsdag 29. november 2011

Bursdagsmiddag

For et par uker siden feiret vi bursdag med en skikkelig fransk mat og vin kveld. Hvor vi la litt ekstra innsats i vinen.

 

Østers og ørret tartar med pepperrot krem servert med Bollinger special cuvee

Denne oppskriften er en 6 år gammel aperitif oppskrift og var en slager da som nå: http://aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/forretter-og-smaaretter/koldtbord/OErret-og-oesterstartar

062

 

Sjøkreps med grønnsaksmirepoix og beurre blanc servert med en Puligny Montrachet. Oppskriften er fra Hellstrøms Bagateller og er fantastisk rett i seg selv og enda bedre med en så flott vin. Sjøkrepsene kjøpte jeg hos Georg Nilsen.

066

 And med Kålruletter. En litt modifisert oppskrift fra Hellstrøms Enkelt og Perfekt. Jeg hadde lyst til å lage en tradisjonell anderett som passer til modne franske viner. Kål rulettene lages av en farse av andelår og ande lever. Sausen er andekraft, lever og creme fraiche. Med bakt pastinakk. Dette var tiden for å hente ut en moden bordeaux, en Lynch & Bages 1990, ut av vinskapet. Skuffelsen ble dessverre stor da man etter flere slurker konstaterer at den er korket og knapt smaker bedre enn en amigo.. Da endte vi med å ta en annen god lagringsvin, Chambertin 1992 fra Rousseaux. Den innfridde så absolutt.

070

Franske oster: Fourm d’Ambert, Moden chevre, Marcellin med nøtter i honning. Vin: Sauternes Myrat

071

Creme brulee med vanilje og sitrongress, vinen var samme som til osten. 

072

Ingen kommentarer: