Vi kjøpte 500g av nakkedelen på en stor breiflabb.
Den tilberedes ved å brune stykket i en stekepanne. Bruk en blanding av smør og olje. Ha i 7-8 hvitløksfedd (m/skall), Sett den deretter i ovn på 200 grader til den får en kjernetempratur på rundt 52-54 (den stiger 4-5 grader etter at den er tatt ut). Når du setter den inn i ovnen kan du også legge på litt fennikel delt i 2. Den blir perfekt mør med fin stekeskorpe på tiden det tar for fisken å bli ferdig.
Rå grønnsaker tilberedes på mandolin. Kutt fennikel, blomkålroten og en gulrot på langs til papirtynne skiver. Ha i en bolle og klem en halv sitron over og god olivenolje. Sett kaldt til resten av maten er ferdig.
Hvis man vil ha saus til så kan man raskt lage en smør saus ved å koke opp 1/2 dl vann med 1 ts eddik i, rør inn 100g smør i terninger, eller til sausen er passe tykk.
Server breiflabben i skiver med rå grønnsaker, stekt fenikkel og de bakte hvitløksfeddene fra pannen. Øs litt saus over fisken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar