lørdag 20. august 2011

Lam med fennikelmos og brokkoli

Dette var hverdagsmaten som ble fest mat! Jeg kjøpte lammefilet med ribbein hos Strøm-Larsen. Fennikelmosen var inspirert fra siste Jamie magazine.

006

Ha fennikel i en panne eller kjele, strø over fennikelfrø og stek i smør og la stå på lav varme med lokk på til fennikelen er mør. Ha over i en hurtigmikser. Tilsett sitron og hakket salvieblader, og ha i god olivenolje. Jo mer olje jo mer kremet konsistens.

Fennikelmos:

  • 2-3 fennikel
  • 1ss fennikelfrø
  • saften av 1/2 sitron
  • 4-5 ss olivenolje
  • 7-8 salvieblader

Gni lammet inn med sitronzest, knuste fennikelfrø og flaksalt og brun i panne. Sett pannen inn i ovnen på 150 grader, og la stå til lammet har en kjernetempratur på 60 grader. Mens lammet hviler 5 minutter så kan du koke opp en kjele saltet vann og ha i broccolibuketter 3-4 minutter.

Skjær lammet i pene skiver med ben. Du kan også koke ut pannen med litt rødvin og worchestershire sauce og tilsette litt smør for en enkel sjysaus.

008

1 kommentar:

Villrose sa...

Hei! Fant denne da jeg søkte på lam + fennikel. Tusen takk for super oppskrift! Var litt skeptisk til såå mye fennikel og såå mye salvie, men det fungerte helt perfekt :-) Sausen også en fulltreffer til sprøstekt lammecarré. Denne skal jeg ta fram flere ganger.