søndag 3. april 2011

Tandoori kylling med ris og raita

Tandoori kyliing skal vel strengt tatt lages i en tandoor ovn, men litt av poenget med denne oppskriften er at kyllingen skal marineres over natten og stekes i en varm ovn. Som med all indisk mat så ser ingrediens lista litt lang ut, men dette er krydder som fint kan gjenbrukes i andre retter. F.eks. denne: http://ainaogthomas.blogspot.com/2008/10/lage-indisk-mat-krever-et-rikt-utvalg.html

 

3.april 2011 010

 

Lag marinade ved å blande sammen disse ingrediensene:

  • 3 revet hvitløksfedd
  • 2 cm revet ingefær
  • 4 ss olje
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ts garam masala
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts chillipulver
  • 1 ts tørket bukkerhornskløver
  • 1 ts knust korianderfrø
  • litt finhakket frisk koriander
  • 5 dl yogurth naturell

Ta av skinnet på 4 kyllinglår og lag noen dype kutt i kjøttet. Legg i en plastpose og hell over marinaden og la det stå i kjøleskap til neste dag.

Ta kyllinglårene ut av marinaden og legg dem i en form i ovn på 225 grader og stek 15 minutter på hver side. Avslutt med litt grill hvis de ikke har fått en gyllen overflate.

Skyll risen, beregn 1 dl basmati ris per person. Fres litt krydder i olje. F.eks. 1 grønn kardemomme, litt hel kanel, 1 ts spisskumin og 1 ts gurkemeie. La de ligge i ca 1 minutt og ha i vann (dobbel mengde ift risen), kok opp og ha i risen og kok forsiktig med lokk på til vannet er borte.

Lag raita ved å raspe en gulrot og finhakk en neve koriander og bland sammen med 2 ts garam masala og 2-3 dl yogurt naturell eller kefir.

Pynt risen med litt ristet mandelflak.

Ingen kommentarer: