lørdag 15. januar 2011

Gnocci med gresskar og persillerot

Gnocci lages ved å koke mandelpoteter møre, så moser man potetene gjennom en sil, tilsetter mel, eggeplomme, litt olje og salt. Dette blandes sammen til en deig og rulles ut i fingertykke pølser og deles opp i 1-2 cm brede biter. Kok opp saltet vann og la dem koke i 4-5 minutter.

  • 500 g mandelpoteter
  • 125 g tipo 00 hvetemel
  • 1 stor eggeplomme
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt

Samtidig så skjærer jeg et lite flaskegresskar (butternut squash) i biter og skjærer opp en persillerot i små terninger. Dette stekes i gryte med lokk på middelshøy varme i smeltet smør og olje til det er mørt. Ha gjerne i litt krydder som knust fennikelfrø og litt frisk oregano. Bland inn litt sitronsaft til slutt og extra-virgin oliven olje.

15 jan 2011 005

 

Server med revet parmesan.

Ingen kommentarer: