tirsdag 2. februar 2010

Krydret tomatsuppe med erter (1 av 10)

Første februaroppskrift ut ble tomatsuppe med krydder og erter. Synes kanskje smaken ble litt tam og kunne godt hatt mer chilli i (eller en sterkere en) men godt med erter i.

 

Februar 2010 001

 

  • 5 skållede og hakket tomater (eller boksetomater)
  • 5 dl vann
  • 2 ss smør
  • 1 løk i tynne skiver
  • 1 finhakket hvitløksfedd
  • 2 ts malt kumin
  • 2 ts malt korianderfrø
  • 1 ts malt fennikelfrø
  • 2 laubærblad
  • 1 finhakket grønn chilli uten frø
  • 4 dl kokosmelk
  • 250 gram frosne erter
  • 1 ss palmesukker

Kok tomatene i vannet i ca 5 minutter og kjør det sammen med en stavmikser. Stek løk og hvitløk møre i smør, og tilsett alle krydrene og chillien og stek videre i 1 minutt. Ha i kokosmelk og de moste tomatene og la det putre i 5 minutter, ha i ertene og sukkeret til slutt.

Ingen kommentarer: