lørdag 13. februar 2010

Flyndre i hvitvin (4 av 10)

Vi kjøpte en hel rødspette på ca 600 gram. Fileter ut filene og lag kraft ved å hakke opp bein, og ha i skinn og hode i en kjele (vi hadde også innmat fra 2 kamskjell til kraften) og fres sammen med hakket løk, fenikkel, purre (grønn del), ha i 2-3 dl hvitvin etter å stekt 3-4 minutter og topp kjelen med vann. La det småkoke i en halv time. Skum av hvitten som legger seg på toppen underveis. Sil av kraften i en bolle.

La kraften avkjøle seg.

Ha litt salt og nykvernet pepper på fisken, og ha finhakket sjalottløk i bunnen av en form og legg fisken litt overlappende i formen med litt løk på toppen. Ha over kraften og litt mer hvitvin og ha i toppen av ovnen (på 180 grader) til den begynner og småputre. Flytt formen til bunn av ovnen og dekk til med bakepapir som er smurt inn med smør og la det stå til fisken er ferdig. Ca 10 minutter.

Vi hadde asparges og gratinerte poteter til.

februar 2010 004

februar 2010 002

Ingen kommentarer: