I helgen var vi i Haugesund og besøkte venner. Ikke overraskende så ble det et bra matfokus og vi lagde en deilig middag sammen hvor vi grillet all maten.
Første rett var grillet hvite asparges med beurre blanc saus med basilikum. Aspargesene skrellet og forkokte vi i 2 minutter først (deretter la dem i isvann fram til grilling).
Andre rett var sjøkreps som var kjøpt i rå og frossen tilstand. Når de var tint delte vi dem i 2 og hadde et tykt lag med dillsmør over. Grillet med skall siden ned i ca 3 minutter (til krepsekjøttet i halen var blitt fast og kunne enkelt fjernes fra skallet.
Så var det kamskjell. Vi hadde egentlig tenkt til å ha dette sammen med aspargesen, men synes det ble best for seg selv. Kamskjellmuskelene ble marinert litt i olje og sitron, og stekt raskt på grillen, ca 1 minutt på hver side. Deretter brukte vi den samme beurre blanc’en med litt granateple jus.
Hovedretten var T-Bone steak som var kjøpt hos Angus slakteren i Haugesund. Kjøttet ble delt i 2 tykke skiver (3 cm) så gnidde vi det inn med knust hvit pepper og salt. Grillet det på sterk varme i 3-4 minutter på hver side og hvilte det lenge. Vi serverte kjøttet i skiver, med portvinssaus, blomkålpuree og aspargesbønner.
Dessert var søte corona jordbær som var kjørt i hurtigmikser med litt sukker og servert sammen med en frisk vanilje yoghurt saus med finhakket basilikum.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar