På mandag lagde vi Risotto med Saltbakt Salma laks til 4 pers.
Risotto:
Fres 1 finhakket løk og 1 halv fennikel i skiver i litt olivenolje.
Ha i 4 dl Risotto ris og la de bli litt blanke sammen med løken, ca 1 minutt. Slå i 4 dl hvitvin eller 4 dl vann med hvitvinseddik. kok det inn og fortsett med å spe i kyllingkraft i risottoen til den har kokt i 16 minutter og er ferdigkokt. Ta alt av varmen litt å la det stå et par minutter og rør så inn litt raspet parmesan og en skje med smør. Ha 1 dl med frosne erter i helt til slutt.
Server dette sammen med laksen som har stått i ovnen i 5-6 minutter på 200 grader og er blitt rosa men såvidt rå i midten. Skrap av saltet før servering.
Tirsdag
Lagde salat med romano salat, 1 gulrot, noen cherry tomater, 200 gram kokt pasta (rør inn et par finakket sjalottløk og olivenolje etter at den er kokt og la den kjøle seg litt ned), 1 boks med artiskokkhjerter, 1 bufala mozzarella.
Onsdag
Tradisjonell sommermat med stekt makrell, dillpoteter og agurksalat.
Kok potetene og bland inn litt finhakket dill og rømme. Fileter makrellene, salt og pepper, og stek dem i smør/olje blanding
Agurkene skrelles, deles, fjerne kjernefrøene, del i skiver og ha godt med salt over. La det stå i 10 minutter. Skyll av saltet og bland agurkene med olivenolje, sitron og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar