Denne forretten smaker av den kraftige skalldyrssausen og smørdampet grønnsaker som passer godt sammen det delikate krepsehalekjøttet.
Egentlig så hadde jeg tenkt å bruke rå sjøkreps og steke halene i skallet i panne, men vi fikk bare tak i kokte. Så jeg tok ut halekjøttet, fjernet innmaten og hakket opp resten av skallet som jeg stekte på sterk varme i litt olje. Når det begynner å lukte kraftigere så har man i 1 ss tomatpuree steker litt videre og tar i et glass med vann. Når det har kokt nesten inn så tar man i 1 dl fløte. Kok videre inn og hell av kraften og hold varm.
Lag mirepoix ved å kutte gulrot,stangselleri og fennikkel i 2mm store terninger, smelt 1ss smør i en liten kjele og stek grønnsakene på svak varme med lokk på i 15 minutter.
Varm krepsehalene litt på grønnsakene og legg på varme tallerkener.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar