Siste dagen på Myken for oss denne sommeren og vi fikk besøk av Ola som hadde fisket breiflabb, og han hadde skjært ut fiskekjøttet som ligger i kjakene og som vanligvis ikke er å få ta i. Kjakekjøttet har mye muskeler og kan nesten minne litt om kamskjellmuskelen. Jeg fikk etterhvert dreisen på å rense av skinnet på de 40 kjakene vi hadde fått.
Vi lagde 2 asiatiske retter. En sashimi med soyaolje og avokado.
Og en indisk rett hvor jeg kokte fisken i sausen som i denne oppskriften med breiflabbkjaker istedet for kylling (og litt tilpasset øyas forråd av urter o.l.): http://ainaogthomas.blogspot.com/2008/10/lage-indisk-mat-krever-et-rikt-utvalg.html.
Konsistensen og smaken på breiflabbkjakene er helt særegen og nå har vi iløpet av denne uka både grillet,stekt,kokt og hatt den rå. Alle tilberedningene har fått fram gode egenskaper i fisken så dette er en super råvare som man også burde få tak i butikken!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar