lørdag 5. februar 2011

Skrei

Jeg leste i avisa at gytetorsken ikke skulle være så bra som alle skulle ha det til fordi den var for mager. Så kom vi hjem med det flotteste ryggstykket av skrei og det var ikke noe tvil om at dette var festmat. Fisken fikk hvile en halvtime med grov salt, så skylt av og inn i ovn (150c) sammen med salt, pepper og olje. Brukte steketermometer og tok den ut på 54 grader.

Til fisken hadde vi haricot vert i hvitløk, potetmos og soyasmør.

jan 25 009

Soyasmør:

Smelt 100 g smør til det skummer og er nøttebrunt. Finhakk sellerirot og gulrot i små terninger bland med hakket persille og sitrongress. (vi prøver å unngå løk om dagen, men dette hadde ellers vært en naturlig ingrediens). Bland grønnsakene med 3 ss soyasaus. Hell over smøret (hvis det kommer varmt rett fra platen kan det frese litt). Pynt med granateplekjerner.

Ingen kommentarer: