søndag 21. juni 2009

Asparges med gibriche saus

Hvite asparges er saftigere og har en mer nøtteaktig preg enn grønne. Vi kjøpte en bunt med 16 asparges og det holdt til 2 hovedretter.


Skrell asparges for å unngå at de skal være trevlete når man spiser dem, og knekk av den nederste delen.

Lag gibrichesaus ved å dele plommen fra hvitten fra to hardkokte egg. Legg plommene i en glassbolle, visp sammen med 2 ts dijon sennep. Visp inn 2 dl druekjerneolje i en tynn stråle til sausen har fått en tykk konsistens. Bland inn eggehviten hakket, 1ts hakket kapers,1 ts hakket sjalottløk, 1 ss hakket urter(f.eks. gressløk/kjørvel) og 1 ss hvitvinseddikk. Smak til med kajennepepper,salt og vanlig pepper.

Kok aspargesene i fosskokende vann i ca 3 minutter, og server med en gang med saus over eller avkjøl med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.

Ingen kommentarer: