Hvite asparges er saftigere og har en mer nøtteaktig preg enn grønne. Vi kjøpte en bunt med 16 asparges og det holdt til 2 hovedretter.
Skrell asparges for å unngå at de skal være trevlete når man spiser dem, og knekk av den nederste delen.
Lag gibrichesaus ved å dele plommen fra hvitten fra to hardkokte egg. Legg plommene i en glassbolle, visp sammen med 2 ts dijon sennep. Visp inn 2 dl druekjerneolje i en tynn stråle til sausen har fått en tykk konsistens. Bland inn eggehviten hakket, 1ts hakket kapers,1 ts hakket sjalottløk, 1 ss hakket urter(f.eks. gressløk/kjørvel) og 1 ss hvitvinseddikk. Smak til med kajennepepper,salt og vanlig pepper.
Kok aspargesene i fosskokende vann i ca 3 minutter, og server med en gang med saus over eller avkjøl med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar