fredag 19. juni 2009

Artiskokker à la DucasseVelg små lilla artiskokker, ca 3-4 per person. Oppskriften her er til 8 artiskokker. Pill av de ytterste lagene med blader til du kommer til de som er nesten helt hvite. Skjær av den øverste centimeteren på bolmsten og kutt av stilken. Gni med en gang med litt sitron for å unngå misfarging, eller legg i vann med saften av en sitron.

Lag en grønnsaksbuljong. Del 1 gulrot,1/2 løk i biter og stek i olivenolje med 4 hvitløksfedd i 3 minutter, stek videre med 1/2 fennikel, 1 selleri i 8 minutter. Hell over 2,5 dl hvitvin og 5 dl vann og ha i en bouquet garni med laubær,purreblad,timian og basilikum. og 2 ts knust hvit pepper og korianderfrø.
La de småkoke i ca 1 timeDel artiskokkene i 2 og stek dem i panne sammen med 200 gram parmaskinke kuttet i terninger til de er brunet. Ha over 2,5 dl hvit vin og kok inn til halvparten før buljongen tilsettes. La det koke inn til en 1/3 del og ta ut artisjokkene og skinken. Avslutt med å ha i 1 ss sherryeddik og ta av pannen når det har "boblet opp" rør i 1 ss oliven olje og server artiskokkene og skinken med denne sausen over.


Ingen kommentarer: