søndag 27. mars 2011

Profiteroles

Profiteroles er en fransk dessert med vannbakkels fylt med vaniljekrem og gjerne litt sjokoladesaus. Jeg husker på for mange år siden å ha sett en meny i Paris oversatt til engelsk hvor det stod: Chockolate floating islands. Vi tok en oppskrift fra Sverre Sætre og droppet sjokoladesausen denne gangen. Og det viste seg at vannbakkels er ganske greit å få til.

Man skal koke opp vann,salt og smør. Rør inn mel til det slipper kantene. Ha det i en kjøkkenmaskin og bruk en grind til å røre inn ett og ett av eggene.

Ha deigen i en sprøtepose og sprøyt valnøtt-store kuler på bakepapir. Stekes i ovn (uten å åpne døra underveis) i 20 minutter på 180 grader.

26 mars 2011 006 

Vi fyllte vannbakelsene med vaniljekrem og pyntet dem med melisdryss.

1 kommentar:

Espen sa...

Er det hentet fra den nye boka hans? Den store kakeboka eller hva den heter? Vurderer nemlig den, ser bra ut.

Og det ser jo ut som om du naila oppskriften bare, ser sweet ut.