søndag 6. mars 2011

“No knead” brød

Det virker som alle matbloggere må innom dette temaet, og nå også vi. Kontrastene fra Morten Schakenda’s “kna deigen fra kald til lunken” til “rør sammen en grøt  og la den stå” er store men prinsippet om at ting tar tid gjelder tydeligvis for alle brødbakere.

“No knead” brød blir veldig saftige,smaksrikt og bruk av jerngryte i ovn gir en god skorpe.

Oppskrift (løst tatt fra andre blogger):

8 dl mel (bland sammen litt av hvert fra skapet, men minst halvparten bør være fint hvetemel. Jeg bruker også litt havregryn)

1 dl solsikkekjerner

1 ss honning

1 ts salt

4-5 dl vann

1 ts tørrgjær

 

brød 002

 

Litersmål er ofte litt upresist i gjærbakst, men bland sammen alle ingrediensene og konsistensen skal være litt fastere enn en grøt. Tror ikke det er så nøye, for dette skal stå litt kjølig over natten og putre under folie. Når du er klar for å bake så tilsetter du så mye mel som trengs får å gjøre om dette til en deig, og hever den i 1 time. I mens så skal ovnen varmes til 225 grader. Varm opp en jerngryte i ovnen og legg deigen i denne. Legg på lokk og la stå i 30 minutter. Ta av lokket og la stå i 15 minutter til. Ta den ut av gryta og avkjøl på rist.

1 kommentar:

Espen sa...

Jeg tror jeg er den eneste matbloggeren som ikke har lagd dette brødet enda, får vel bare kaste meg inn i det. Ekke vits i å svømme motstrøms uansett.