søndag 13. juni 2010

Vegetarlasagne

Etter å ha fått smaken på denne vegetar lasagnen så har vi mistet helt lysten på “vanlig” med kjøttsaus.

IMG_5741

Tomat saus:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 squash i små terninger
  • 1 aubergine i små terninger
  • 1 finhakket løk
  • 2 finhakket hvitløksfedd
  • 1 raspet gulrot
  • 2 laubærblader
  • 1 glass øl
  • 2 ss tomatpuree
  • 1 boks hele hermetiserte tomater.
  • Salt, pepper

Bland inn aubergine terningene med salt sånn at de svetter av seg i ca 15 minutter. Skyll godt av saltet igjen.

Varm oljen og ha i laubær og litt grovkvernet pepper og la det steke i oljen i 30 sekunder. Fres videre løk og hvitløk, squash, aubergin i oljen. Når løken er myk, ha i gulrot og tomat pure. Rør godt rundt og ha i et glass med øl. La det koke inn og ha i de hermetiserte tomatene. La det småkoke til sausen har satt seg. Smak til med salt og pepper.

Hvit saus:

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • revet muskattnøtt
  • grovkvernet pepper

Smelt smør, visp inn mel og spe i melk og kok opp til det tykner. Ha i revet muskattnøtt ca 1/4 nøtt og pepper.

Til lasagnen:

  • pastaplater
  • revet ost

Lag lasagnen ved å legge et lag med pastaplater, tomatsaus, plater, hvit saus, tomatsaus, plater, hvit saus og revet ost på toppen.

Ingen kommentarer: