Vi liker å bruke tid på å tenke og snakke om mat. Handle inn gode råvarer og lese bøker for å finne inspirasjon til ting vi kan lage. Maten er like viktig i hverdagen som i helgene. Det essensielle er å spise sunt og lage mat fra bunnen av- ikke ferdig/frossen middager. Vi ser verdien i å vite hva vi spiser og hva maten inneholder.
tirsdag 15. september 2009
Hjemmelaget pasta med gresskar og ricotta
Å lage pasta med kjøkkemaskin er veldig enkelt, det krever ca 100 gram mel per egg. Jeg mikset litt Tipo 00 hvetemel og durumhvete, elter det sammen og hviler 30 minutter i kjøleskapet.
Så kjevles det ut ca 10 ganger til deigplaten er jevn og elastisk og kan kjevles ut tynnere (til nivå fem). Denne gangen ville jeg ha 1cm tykke pappardelle remser.
Gresskar finnes i mange varianter. Flaskegresskar er veldig greit ikke minst på grunn av størrelsen. 1 er nok til 2 pers. Gresskaret deles i båter og ovnstekes på 200 grader til de er møre ca 40 minutter. Ta gjerne med en hel hviløk i ovnen og la den bli bakt sammen med gresskarbåtene. Når de er ferdige så skjæres skallet av, og båtene deles i biter. Bland sammen med bakt hvitløk, sitron, olje og salt og pepper.
Server på pastaen med ricotta på toppen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar