mandag 14. september 2009

3 retter med gourmetklubben

Forrige uke hadde vi venner på middag og lagde en retters middag. Har dessverre ikke så mange matbilder fra kvelden, men menyen var:

Først så hadde vi fennikel som vi skar i skiver, kokte til de var møre og avkjølte dem igjen. Rett før servering tok vi på 1 skive med chevre og et tynt lag acacie honning og hadde dem under grill i ovn til de var gyldne.


Til hovedrett så hadde vi kjøpt inn tykke torskeloins som vi hadde i ovn på 150 grader til stykkene har kjernetempratur på 55 grader. Serverte med Beurre Blanc, agurksalat og smørdampet nykål. Til beurre blanc så finhakket et helt nett med sjalotløk, og kokte inn 1,5dl hvitvins eddikk og 1,5 dl vann. Visp inn 400 gram kaldt smør i terninger.

Krokandessert: Vi lagde en Semifreddo fra Jamie Olivers oppskrifter. Som smak tilsetning lagde vi krokan ved å lage karamell av 200g sukker og 4 ss vann. Ha i hasselnøttkjerner når karamellen er gylden og bland sammen og avkjøl på bakepapir. Når nøtteblandinger har blitt kald så kjør den til fint pulver i kjøkkenmaskin og bland inn i Semifreddo'en.

Ingen kommentarer: