Vi liker å bruke tid på å tenke og snakke om mat. Handle inn gode råvarer og lese bøker for å finne inspirasjon til ting vi kan lage. Maten er like viktig i hverdagen som i helgene. Det essensielle er å spise sunt og lage mat fra bunnen av- ikke ferdig/frossen middager. Vi ser verdien i å vite hva vi spiser og hva maten inneholder.
tirsdag 26. mai 2009
Kylling i tomat og løk
Lagde kylling idag som jeg fant i jamie magazine og på jamieoliver.com med noen modifikasjoner..
6 kyllinglår
hvetemel
en boks med hele tomater (ca 400 gram)
1 ss tomatpurée
5 medium løk(1 i tynne skiver og 4 i båter)
4 fedd hvitløk i tynne skiver
1 kanelstang
3 laubærblad
5 hele nellik
1 ss tørket oregano
3 dl rødvin
solsikkeolje
Dekk bunnen i en støpejernsgryte med olje og fres løken og hvitløken i ca 5 minutter. Ta skinnet av kyllinglårene og lag noen dype kutt i kjøttet og vend dem i hvetemel. Ta ut løken av gryta, brun kyllingen i ca 5 minutter. Ha i løken igjen, sammen med tomatene, tomatpuree, kanelstang,nellik,laubær og oregano. La det små koke i 10 minutter, og tilsett rødvinen. La det småputre i ca 50 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar